Café i Höga Kusten

i vackra Norabygden

Cafémorotskaka med kokos

 
Saftig morotskaka
Ca  30 st.       150°C         
Långpanna till 60 eller 70 cm ugn 
 
BOTTEN
6 st.  Ägg
6 dl  Socker
Vispa vitt och pösigt.
6 dl  Vetemjöl
3 tsk  Bikarbonat
3 tsk  Kanel
1 ½ tsk  Vaniljsocker
3 tsk  Bakpulver
Blanda ihop.
3 dl  Olja
9 dl  Rivna  morötter
Blanda ihop allt och grädda i långpanna ca 1 timme.   150°C
GLASYR
200 g  Färskost (Philadelphia)
150 g  Smör
6 dl  Florsocker
4 tsk  Vaniljsocker
Färskost och smör bör vara rumsvarm, annars skär det sig lätt.
Vispa ihop med elvispen, då blir det fluffigt och härligt.
Låt kakan svalna. Flytta försiktigt över till en bricka.
Bred på glasyren och strö över med kokos.
Ställ ner kakan i frysen ca en timme.
Skär i 4x4 cm stora bitar.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)